SKOŘICOVO-MEDOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ S JABLKY


Vůně jablek, skořice a medu k pozdnímu podzimu prostě patří. Můj dnešní odpolední plán je: ukrojit si kus tohohle koláče, uvařit si kakao, zachumlat se s mým malým zlobidlem do teplé deky a koukat na pohádky.



Těsto:
400 g špaldová mouka 1050 Lídl        
50 g cukr krystal
42 g (1 kostka) droždí
2 ks žloutek
200 ml mléko
150 ml olej
špetka sůl
1 ks skořicový cukr (20g)

Náplň:
6 ks jablko
1 ks skořicový cukr
3 lžíce med
1 hrst rozinky

3 lžíce máslo
dle potřeby - cukr moučka

Těsto si nechávám zadělat a vykynout pekárnou na chleba. Program- Příprava těsta. Vykynuté těsto si rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme podlouhlý plát - jako na závin. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami, pokapeme medem. Těsto srolujeme jako roládu a pevně přitiskneme okraje. Nakrájíme na cca 6 cm pláty - šneky. Ty skládáme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 29 cm. Necháme ještě cca 20 minut nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova. Upečený teplý koláč potřeme rozpuštěným másle a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Počet porcí: 8
Doba přípravy: více jak 90 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat