MAKOVÝ TRHACÍ CHLÉB


Včera jsem si přinesla z Alberta dvě nové formy na pečení.  A už dlouho jsem chtěla zkusit tzv. trhací chléb a jedna forma na to byla víc než vhodná. Při hledání  receptu jsem, ale narazila na sladký "trhací" recept,  navíc makový a tak bylo rozhodnuto. Inspirací mi byl recept z webu  www.proženy.cz .

Těsto:
300g špaldová mouka typ 1050 Lídl
100 g polohrubá mouka
150 g máslo
150 ml mléko
25 g droždí
1 lžíce cukr krystal
1 lžička sůl

Náplň:
200 g mletý mák
100 g cukr krystal
300 ml mléko

Těsto si nechávám zadělat pekárnu na chleba- program Příprava těsta. Poznámka: máslo si předem rozehřeji a přidám do pekárny k ostatním surovinám. Mezitím si uvaříme náplň - mléko,mák a cukr provaříme pár minut na mírném ohni do zhoustnutí. Z vykynutého těsta vyválíme plát 3-4 mm vysoký, potřeme makovou náplní a nakrájíme na čtverce zhruba o velikosti 10x10 cm. Formu vyložíme pečícím papírem a nebo vymažeme máslem. Jednotlivé čtverce skládáme vedle sebe - "na stojato" a vždy je trochu přimáčkneme k sobě. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme buď nakrájený a nebo vcelku tak, že si každý kousek po kousku otrhává.

Počet porcí: 4
Doba přípravy : více jak 90 minut



Žádné komentáře:

Okomentovat