ALJAŠKÁ TRESKA V KRUSTĚ S OVESNÝCH VLOČEK


Po velkém úspěchu u mého muže se zeleninou pečenou v krustě s ovesnými vločkami jsem zkusila podobnou přípravu i s treskou a úspěch byl snad ještě větší. Recept je už několikrát prověřený, jen dnes se mi podařilo jednu porci ukořistit, nafotit a sepsat přesný recept.


Obalovaná treska:
300g aljašská treska
100g  ovesné vločky
1 ks vejce
1 dcl mléko
1 lžíce máslo
2 lžičky koření - dle chuti (já použila směs na grilovanou zeleninu)
sůl - dle potřeby

Vejce rozšleháme s mlékem , tresku osolíme, ovesné vločky smícháme s kořením. Porce tresky namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v ochucených ovesnýc vločkách. Menší plech si vymažeme máslem a poklademe na něj obalenou tresku. Zbytkem rozšlehaného vajíčka přelijeme tresku tak, aby vločky co nejvíce navlhli. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Bramborová kaše:
0,5 kg brambor
100 ml mléka
30 ml smetany 30%
40 g másla
sůl - dle chuti

Brambory si oloupeme nakrájíme na menší kousky, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme asi 20 minut doměkka. Vodu slijeme. Ideálně ručním šlehačem uvařené horké brambory krátce rozmixujeme spolu s máslem. Po částech přidáme teplé mléko, smetanu a vyšleháme v hladkou kaši. Dosolíme dle chuti.

Počet porcí :2
Doba přípravy: 40 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat